Zensation Eindejaarsactie
Spaar Joynpunten en Zensation tovert de lekkerste wijnen en bubbels op je feesttafel.
Categorie 1: 125punten ( per fles )
Cava
Cava Puente Negro Seco
Blend van de klassieke cava-druiven Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Fris en zacht, fijne pareling.
Cava Puente Negro Brut Nature
Blend van de klassieke cava-druiven Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Droog, met hints van appel en peer. Fijne pareling.
Otello Lambrusco Secco
Een kersenrode Lambrusco , met fijne pareling en smaak van rood fruit zoals aardbeien en kersen. Als aperitief of bij charcuterie!
Witte wijnen
Beaumont Chenin Blanc 2016, Zuid-Afrika
Heerlijk frisse smaak van zacht rijp fruit en groene appels. Als aperitief of bij visgerechten, kip, kruidige gerechten en geitenkaas.
Paul Sapin 1889 Chardonnay 2015, Frankrijk
Een ronde, smeuige wijn, die dankzij de rijping op eik, een volle smaak heeft van o.a. witte bloemen en een vleugje honing.
Als aperitief of bij vis- of kipbereidingen met saus. Ook heerlijk bij een kaasschotel met zachte gerijpte kazen.
Rode wijnen
Château Bourdicotte Bordeaux Supérieur 2014, Frankrijk
Een stevige Bordeaux Superieur, met aroma’s van kruiden, rode vruchten en zwarte bessen. Sappige tannines en een lange afdronk.
Past mooi bij grillades, klein wild en stoofpotten.
Mayro Montepulciano d’Abruzzo 2014, Italië
Een ronde Montepulciano, die 6 maand rijpt op eiken vaten. Volle, rijke smaak met o.a. zwarte kersen en cassis.
Om zo van te genieten of bij stevige stoofpotten en klein wild.
Categorie 2: 250 punten ( per fles )
Sparkling
Otello Nani, Spumante Chardonnay , Italië
Deze Spumante rijpt op eik, wat zorgt voor een rijke smaak van appels, peren en brioche. Perfecte aperitief die elk aperitiefhapje en zelfs de hele maaltijd aankan.
Ceci a Te Lambrusco, Italië
Een kersenrode parelende Lambrusco, die borrelt van het rode fruit. Bijzonder verfrissend als aperitief, maar doet het ook uitstekend bij charcuterie en vleesgerechten (zoals men de Lambrusco drinkt in Parma, de stad waarvan Lambrusco afkomstig is).
Witte wijnen
Louis Moureau Chablis 2015, Frankrijk
Een droge, knapperfrisse Chablis, met wit fruit en citrus en de typische minerale smaak.
Past als geen ander bij oesters en gerookte zalm.
Domaine des Clairneaux Sancerre 2015, Frankrijk
Een pure Sancerre, met in de mond citrusvruchten sinaasappelconfituur en een hintje lychee.
De perfecte begeleider van visgerechten en schaaldieren.
Rode wijnen
Banfi Fonte Alla Selva Chianti Classico, Italië
Castello Banfi is een topwijnhuis, in het hartje van de Chianti Classico regio in Toscane. In de mond kersen, pruimen en zoethout. Rijke en volle wijn, met stevige tannins.
Doet het schitterend bij de Italiaanse keuken, vleesgerechen en klein wild.
Domaine de la Grave Prestige 2009 , Frankrijk
Deze 100% Merlot heeft een intense smaak van klein rood fruit, ondersteund door gebrande nootjes.12 maanden rijping op eik maakt de wijn vol en rond, met een sublieme afdronk. Deze wijn kan bewaren tot 2025. Om zo van te genieten, of als begeleider van vleesgerechten met een krachtige saus, of wild.
Categorie 3: 400 punten ( per fles )
Champagne
Henri Goutorbe Cuvée Prestige 1er Cru Brut
Blend van Pinot Noir (75%), Chardonnay en Pinot Meunier, uitsluitend afkomstig van de Premier Cru wijngaarden in Aÿ, het hartje van de Champagne. Smaakvol en complex, met een hintje frisse groene appel.
Henri Goutorbe Rosé Grand Cru Brut
Blend van 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay.
Volle smaak van klein rood fruit, sublieme pareling.
Rode wijnen
Trapiche Single Vineyard Malbec, 2010 Argentinië
Trapiche is de referentie voor Malbec in Argentinië. Jaarlijks worden de Malbec druiven van het beste lot gebotteld als Single Vineyard.
In de mond rood fruit, zwarte kers, pruim, bosvruchten, kaneel, vanilla en gerookte toetsen. Zoete en sappige tannins.
Om zo van te genieten of in combinatie met gegrild vlees, wild en rijpe harde kazen.
Kan bewaren tot 2025.
92 punten in Wine Spectator, 95 punten Tim Atkins
Lan a Mano 2012 Rioja, Spanje
Blend van 80% Tempranillo, 8% Mazuelo en 12% Graciano.
De wijn rijpt 7 maanden op Franse eik, en nadien nog 6 maanden op Russische eik.
Intense, complexe neus van pruimen, braambes en cassis, met een hintje kruidnagel en kaneel.
Verder nog toetsen van koffie, sigarenkistje en de aardsheid en mineraliteit die typisch is voor deze terroir. Elke fles is genummerd.
Ideaal om zo van te genieten, of in het gezelschap van gegrild vlees, kruidige gerechten of harde, gerijpte kazen.
92 punten in Wine Spectator
Pelassa Barolo DOCG 2010, Italië
Deze Barolo rijpt 2 jaar op eik, en nadien nog 1 jaar op de fles.
De aroma’s worden complexer en rijker naarmate de wijn veroudert: van droge bloemen en wilde rozen tot aardse noten en zelfs teer.
Fluwelig en sappig, met stevige tannines.
Een Barolo wordt best gedronken na nog een hele tijd rijping op de fles (mag zeker 10 jaar zijn) , de wijn wordt nog rijker en complexer met het verouderen. Best decanteren.
Om zo van te genieten, of bij stevige gerechten. Legendarisch in combinatie met de truffel uit Piemonte.
93 punten in Wine Enthusias
09-12-2016
31-12-2016